Betaalmogelijkheden webshop

Zorg dat een potentiële klant zijn/haar betaalmogelijkheid kan gebruiken.
Om een betaling zo efficient mogelijk te maken moet u de betaalmogelijkheid bieden die uw klant gebruikt. U moet hierbij achterhalen welke betalingsmogelijkheden uw doelgroep gebruikt.

Onderstaand vindt informatie over enkele betalingsmogelijkheden voor uw webshop. Indien u meer informatie wilt kunt u uiteraard gerust contact met ons opnemen.

iDEAL

iDEAL is een Nederlandse standaard voor het verrichten van internetbetalingen en is daarom vooral aangeraden wanneer u ook Nederlandse klanten wil aanspreken. Merendeels van de betalingen in de webwinkels worden met iDEAL verricht.
Indien u iDEAL niet gebruikt en u bent in Nederland aktief met uw webwinkel mist u een erg groot deel aan omzet. iDeal is hierin ook echt een MUST.

Bankkaart/Kredietkaart

Ondanks dat veel mensen bedenkingen hebben bij het betalen via creditcard op het internet wordt deze betalingsmethode toch nog veel gebruikt. Visa en Mastercard zijn de bekendste kredietkaarten.

Overschrijving

Betalingen worden via overschrijvingen afgehandeld, een simpele transfer tussen banken waar iedereen mee vertrouwd is. Vaak gaat men hierbij altijd uit van vooruitbetaling.

Eenmalig machtiging

Via eenmalige machtiging mag een webwinkelier aan ieder die hem machtigt, geld afschrijven. Omdat dit systeem voor banken bijna niet te controleren is kan iemand van wie zijn rekening via een machtiging geld is afgeschreven, tot 30 dagen annuleren en terug laten storten. Hiermee vervalt in zekere zin het vooruitbetalingprincipe.

Paypal

Paypal is een populair internationaal betalingssysteem via internet wat wereldwijd door gebruikers wordt gebruikt. Met PayPal kan de consument geld sturen naar iedereen met E-mail. Paypal maakt gebruik van een directe bankconnectie, creditcard betalingen en enkele lokale betalingsmogelijkheden.

Advies

Uiteraard zijn er nog meer betalingsmogelijkheden.
Alle betalingsmogelijkheden aanbieden is niet altijd even eenvoudig omdat er soms heel wat papierwerk bij komt kijken. Iedere potentiƫle klant die afhaakt is omzet dat u misloopt. Biedt daarom de betalingsmogelijkheden aan die uw doelgroep gebruikt.
Ook zijn er diverse betalingsproviders, waarbij de kosten veelal lager zijn en per transactie gelden.


Contact

Naam:
E-mail:
Tel nr:
Bericht: